Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

"Huawei'yi Yasaklamak Büyük Maliyet Artışına Neden Olacaktır"

Huawei Sözcüsü ve Halkla İlişkiler Direktör Yardımcısı Joe Kelly, şirketin 5G piyasasında maliyet ve inovasyon açılarından rekabet gücünü koruduğuna işaret ederek, Huawei'yi yasaklamanın büyük maliyet artışına neden olacağını kaydetti.

Kelly, Çin Medya Grubu'na bağlı CGTN kanalına verdiği demeçte, Huawei'in dünyadaki pek çok ülkenin telekomünikasyon altyapı inşasında yer aldığını belirterek, "Bu yıldan itibaren İngiltere piyasasındaki payımız küçülse bile açıldığımız çok sayıda başka piyasa mevcut." diye konuştu.

Huawei'in küresel satışlarının çok iyi olduğunu ve dünyadaki pek çok ülkede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kelly, iki hafta önce Almanya'nın 5G hizmetini kullanıma açtığını ve Huawei'in de ülkedeki tedarikçilerden biri olduğunu hatırlattı. Joe Kelly, Belçika hükümetinin de bu hafta Huawei'yi yasaklamayacaklarını ve tüm tedarikçilerle çalışmaya devam edeceklerini beyan ettiğini dile getirdi.

Kelly, "Küresel 5G piyasası Huawei için dev bir fırsat, dünyadaki en büyük piyasa Çin. Dünyadaki 5G baz istasyonlarının yarısı Çin'de kurulacak. Tabii açılabileceğimiz çok sayıda piyasa var. Bu yıldan itibaren İngiltere piyasasındaki payımız küçülse bile açıldığımız çok sayıda başka piyasa mevcut. Araştırmalardan şunu biliyoruz: Huawei'yi ulusal altyapı tesisleri inşasından çıkarırsanız, piyasadaki diğer tedarikçilerin talep ettikleri fiyatlar yüzde 30 artacaktır. Yani Huawei'yi piyasadan çıkarmak maliyetlerin artmasına neden olacaktır." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.