ICBC'den Türkiye'ye 100 Bin Dolarlık Destek

Çin Endüstri ve Ticaret Bankası'nın (ICBC) Türkiye şubesi cuma günü yeni tip koronavirüsle mücadeleye destek için sağlık ekipmanları ve 100 bin dolar bağışlayacağını duyurdu. ICBC tarafından yapılan açıklamada ilk destek paketinde 1,200 koruyucu kıyafet, 100 çift koruyucu gözlük ve 3 bin maske yer alacağı ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamalarına göre ülke genelinde 5 bin 698 vaka tespit edilirken 92 kişi de hayatını kaybetti.

Çin Endüstri ve Ticaret Bankası'nın Türkiye şubesi 2015 yılında Tekstilbank'ın hisselerinin alınması ile hizmete başlamıştı. Banka daha önce de Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol İnisiyatifi içinde yer alan projelerin finansmanına katkı sunmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.