Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

İdlib Gerilimi Tırmanıyor

Rusya desteğindeki Suriye rejiminin çok yakında İdlib’e büyük bir operasyon başlatması beklenirken kaygılar artıyor. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoli Antonov ile görüşerek gerilim dozunun artmasından duyulan endişeyi dile getirdi. Büyükelçi Antonov ise “militanların İdlib’de Birleşik Kraliyet'in yardımıyla provokasyon yaratacaklarını” savundu.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi olarak atanan eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’in Rusya’nın ABD büyükelçisiyle görüşerek Suriye’de gerilim dozunun artmasından duyduğu endişeyi dile getirdiği açıklandı.

VOA’ya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauer, Jeffrey’in görüşmesine ilişkin bilgi verirken Suriye’de şiddetin ve gerilim dozunun tırmanması ve bunun sivillere yönelik etkisi konusunda kaygıların Ruslarla paylaşıldığını belirtti.

Bu arada, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoli Antonov ise yaptığı açıklamada ülkesinin "ABD Yönetimi'nin teröristlerin Suriye’de kimyasal silahları kullanmasını önlemek için elinden gelen her şey yapacağını umduğunu” söyledi.

"Birleşik Kraliyet, Sahte Bir Kimyasal Saldırıyı Düzenlemeye Hazırlanıyor" 

Rusya’nın Suriye’de hava baskınlarını düzenlemelerine karşı da uyardığını anlatan Antonov, Sputnik İngilizce tarafından yansıtılan açıklamasında “Birleşik Kraliyet Özel Kuvvetleri’nin Batı’nın füze baskınlarının bahanesi olarak Suriye’de sahte bir kimyasal  saldırıyı düzenlemeye hazırlandıklarını” öne sürdü.

Antonov, “Britanyalı Özel Kuvvetlerinin aktif katılımıyla hazınlanmakta olan bu provokasyon, Batılı üçlü (Washington, Londra ve Paris) için Suriye ordusu ve sivil altyapıya karşı yeni bir füze baskını gerçekleştirmek için bahane oluşturabilir” iddiasında bulundu. 

Nauert: İdlib'e Kimyasal Saldırı Olursa Karşılık Veririz"

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert'ın ise “İdlib’de ya da Suriye’nin başka bölgesinde kimyasal silah kullanılırsa ve bu doğrulanırsa hızlı ve uygun şekilde karşılık veririz” uyarısını yaptığına dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.