İdlip’in Kuzeyine Olan Göç Sürüyor

İdlib-Hama sınır bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden, BM verilerine göre sayıları yaklaşık 130 bini bulan Suriyeli, İdlib’in kent merkezi ve kırsalındaki yerleşim bölgelerine ulaşmaya başladı. Yaklaşık 10 gün önce başlayan hareketliliğin hemen ardından bölgede çalışmalarını artıran Türk Kızılayı, yeni göç dalgasında gelen insanların da acil dönem ihtiyaçlarını karşılamak için titiz bir çalışma gerçekleştiriyor.

Sarmanda’nın kuzeyinde Kelbit mevkiinde bulunan ve daha önce AFAD tarafından zemin çalışmaları yapılan araziyi yeniden düzenleyen Kızılay, göç dalgasıyla gelen sivillerin barınma ihtiyacını karşılayabilmek için çadır kurmaya başladı. Şu ana kadar 200’ün üzerinde çadırın kurulumunu gerçekleştiren Türk Kızılayı, kamp alanının tamamlanması için büyük çaba gösteriyor. İlk etapta 500 çadırdan oluşan bir kamp alanı inşa etmeyi planlayan Kızılay, daha fazlası için de çalışmalarını sürdürüyor.

Kızılay, çadır kurulumunun yanı sıra buralara yerleştirilecek olan ailelerin battaniye, yatak, soba, yakacak ve gıda ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Kumanya dağıtımı yapılıyor

Büyük gruplar halinde İdlib’in kuzeyine doğru ilerleyen insanları göç yolunda da yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, sivillere kumanya dağıtıyor. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden ve uzman ekipleriyle alanda kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Kızılay, daha büyük göç hareketlerine karşı tedbirlerini artırıyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İdlip’in kuzeyine gelen kişilerin sayısının 131 bini geçtiğini belirterek, “Ekiplerimiz gece gündüz yeni barınma kapasitesi oluşturabilmek için çalışıyor. Daha önceki göç dalgalarında olduğu gibi bu sefer de Türkiye’ye doğru yönelen kişilerin tüm insani ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hatay’daki depolarımıza takviye barınma ve beslenme malzemeleri sevk ediyoruz” diye konuştu. Dr. Kerem Kınık, insanları evlerinden eden çatışmaların ve saldırıların biran önce sona ermesi gerektiğine de işaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.