IKBY'nin Referandumu İçin 4 Dilde Oy Pusulası Hazırlandı

25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumu için Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Türkçe pusulalar hazırlandı. 4 dilde hazırlanan oy pusulalarının Başkan Mesud Barzani’nin talimatıyla yapıldığı bildirildi.

Rudaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Sözcüsü Şervan Zirar, bağımsızlık referandumu için oy pusulalarının hazır olduğunu bildirdi. Zirar, “Oy pusulaları 4 dilde, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Türkçe basıldı. Güney Kürdistan genelinde 12 bin oy kullanma noktası oluşturulacak. Bunlardan 7 bini Kürdistan’ın 4 ilinde, 5 bini ise tartışılan bölgelerde olacak. Yaklaşık 3.5 milyon seçmen olduğunu tahmin ediyoruz. Oylamada kullanılacak mürekkep ve benzeri araç-gerekler uluslararası standartlardadır” dedi.

Haberde, Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu'nun 9 üyeden oluştuğu belirtilirken, IKBY ve tartışmalı bölgelerde 25 Eylül’de halkın sabah saat 08.00’den akşam 18.00’e kadar oy kullanabileceği duyuruldu. Hazırlanan oy pusulalarında Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Türkçe, “Kürdistan Bölgesel yönetimi ve tartışılan bölgeleri de içine alan bağımsız Kürdistan Devleti’nin kurulmasını istiyor  musunuz?” sorusu yöneltiliyor.

Peşmerge Güçleri, Asayiş, emniyet mensupları, sağlık personelleri, cezaevlerindeki mahkumlar ve görevliler ise bağımsızlık referandumu için 23 ve 24 Eylül’de oy kullanabilecek.Komisyon ayrıca yurtdışında yaşayan Kürtler için de elektronik oy kullanma sistemini uygulayacak. Elektronik sistem 30 gün için içinde faaliyete geçirilecek.Elektronik sistemle oy kulanmak isteyen Kürtlerin 1 Eylül - 9 Eylül arasında isimlerini yazdırması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.