Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener milli savunma bakanlığı yunanistan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan

IKBY Saldırıları Kınadı

IKBY hükümeti:

"Ankara'daki saldırı, bölgesel ve uluslararası güçlerin terörle mücadelede ivedi bir görev üstlenmesi ve etkin mücadele etmesi zorunluluğunu bir kere daha ortaya koymuştur"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Ankara'daki saldırı, bölgesel ve uluslararası güçlerin terörle mücadelede ivedi bir görev üstlenmesi ve etkin mücadele etmesi zorunluluğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Terörle mücadele için her zamankinden daha fazla dayanışmaya ve iş birliğine ihtiyaç vardır. Terör gruplarının tamamen çökertilmesi için bu bir zorunluluktur. Terör yok edilmeli ve insanlığın üzerindeki bu büyük tehlike ortadan kaldırılmalıdır" denildi.

IKBY'nin Türkiye devleti, hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde oldukları belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kürdistan bölgesi olarak, vahşi terör eylemlerine maruz kalanların acısını çok iyi biliriz. Çünkü uzun bir sınır boyunca teröristlerle mücadele ediyoruz ve bu güne kadar binlerce şehit verdik. Ankara'daki vahşi terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Türkiye devleti, hükümeti ve halkının acısını paylaşıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.