Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

İlham Aliyev: Korkunç terör eylemini şiddetle kınıyoruz

BAKU(ANKA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonda arayarak Dağlıca saldırısından duyduğu “derin üzüntü”yü dile getirirken “korkunç terör eylemini”nin Azerbaycan’da “şiddetle kınandığını” söyledi.

Azeri medyasına göre,  Aliyev telefon görüşmesi sırasında Dağlıca’da gerçekleştirilen terör eylemi nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ve saldırı sırasında “çok sayıda" Türk askerinin ölmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şehit askerlerin ailelerine” başsağlığı dileklerini iletti.

Aliyev, “korkunç bir terör eylemi” olarak nitelediğini saldırının Azerbaycan’da “şiddetli” bir biçimde kınandığını belirtirken Azerbaycan halkının “daima dost ve kardeş Türkiye halkının yanında olacağını” ifadesini kullandı.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği ilgi ve taziyelerden dolayı Aliyev’e teşekkür ettiği görüşme sırasında “ikili ilişkilerin çeşitli yönleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu” da belirtildi. (ANKA)

(CN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.