İngiliz Basını: En ciddi saldırıdan sonra Türkiye PKK'ya misillemede bulundu

LONDRA(ANKA) – Dağlıca saldırısının ardından TSK tarafından PKK hedeflerine karşı gerçekleştirilen hava baskınları, İngiliz basısında “misilleme” olarak duyurulurken seçim güvenliğine ilişkin kaygılara da dikkat çekiliyor.

Son gelişmeleri “Türkiye,  askerlerin PKK saldırısında ölmelerinden sonra misillemede bulundu başlıklı bir haberde anlatan İngiliz Financial Times gazetesi, Dağlıca saldırısını,  “Yasa dışı  grubun Temmuz ayında iki yıllık ateş kese son verdiğini ilan etmesinin ardından Türk ordusu ile PKK  arasında yeniden alevlenen şiddet yükselişinde en ciddi saldırı” olarak nitelediği haberinde Türk hükümeti ile PKK arasındaki barış müzakerelerinin Haziran seçiminde HDP’nin 80 sandalye kazanmasından sonra çöktüğünü yazıyor.

Seçim sonucunda iktidar partisinin çoğunluğunu kaybettiğine işaret eden FT, “Bir koalisyon hükümetini kurmaya yönelik görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra yeni seçim kararını alındı. Ancak muhalefet politikacıları, Güneydoğu’nun özgür ve adil seçimler için fazla tehlikeli olduğu uyarısını yaptılar” dedikten sonra “Ateşkes sona ermesinden beri bölgenin bazı kısımları, polis ve güvenlik güçleri,  girilemeyen bölgelere dönüştü” ifadesini kullanıyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.