Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri

İngiltere’de En Çok Talep Edilen Paket Servisi, Çin Yemekleri

Tatlı veya ekşi tavuk, sığır, börülce ve kızarmış erişte yemekleri, İngiltere’de sıklıkla görebileceğiniz başlıca Çin yemekleri arasındadır. Bir İngiliz televizyon belgeseline göre, Çin yemekleri, en çok paket siparişi verilen mutfakların başında geliyor.


 
"İngiltere'nin Favori Sipariş Yemeği"  adlı bir Channel 5 belgesel şovu, ülkede en çok sevilen 20 yemeği sıralarken, Çin yemekleri  toplam oyların takriben yarısını yakalayarak en üst sırada yer aldı.
 
Hint yemekleri ikinci sırada geldi ve  klasik İngiliz "balık-çips" yemeği üçüncü sırada yer aldı. Pizza ve burger sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada geldi.
 
Mutfak ve yemek alışkanlıklarının kökenine inmeye çalışan belgeselde, ilk Çin restoranının İngiltere’de 1908'de açıldığı; ancak Hong Kong'dan 1950'lerde ve 1960'larda gelen göçlerin Çin yemeklerini daha sonra çok popüler kıldığı açıklanıyor. 

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.