Irak Musul'u Geri Almak İçin Operasyon Başlattı

Daha önce planlanan IŞİD’in elindeki Musul’u kurtarma amaçlı büyük çapta operasyon başladı.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin bu sabah Mahmur bölgesinden IŞİD’in işgalinde olan Musul’a doğru harekete geçerek Mahmur’un batısında IŞİD’in işgali altındaki köylerin tek tek kurtararak ilerlediği bildirilirken ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının da dün gece boyunca operasyon yapılan bölgelere bombardıman düzenlediği belirtiliyor.

Harekatın başladığını “Hedef Musul! O yerler tek tek alınıyor” haberleriyle takipçilerine duyuran Rudaw, Mahmur mahreçli haberinde “Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri, bu sabah Mahmur bölgesinden IŞİD’in işgal ettiği Musul’a doğru harekete geçti” dedi.

 

 

 

KÖYLER TEK TEK ALINIYOR

Rudaw’nun Mahmur muhabiri de, Irak ve Kürt güçlerinin Mahmur’un batısında IŞİD’in işgali altındaki köyleri tek tek kurtararak ilerlediğini bildirirken operasyon kapsamında 13 köy ve kasabanın kurtarılmasının planlandığı bildirildi.

“Peşmerge Güçleri komutanları, alınan ve alınması öngörülen yerlerin, Musul yolunu açacağını söyledi” diyen Rudaw, “ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının ise dün gece boyunca operasyon yapılan bölgelere bombardıman düzenlediğini” açıkladı.

 

IŞİD MİLİTANLARI MUSUL'A KAÇTI

IŞİD mensuplarının Musul’a kaçtığı öğrenildiğine değinilen haberde “Bölge halkı işgalden dolayı Kürdistan Bölgesi’ndeki mülteci kamplarında yaşıyor” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.