Irak’ta 200’den Fazla Toplu Mezar Bulundu

Birleşmiş Milletler, Irak’ta eskiden IŞİD’in kontrolünde olan bölgelerde binlerce kurbanın cesetlerinin gömüldüğü 200’den fazla toplu mezarının bulunduğunu duyurdu.

BM İnsan Hakları Bürosu ve BM Destek Misyonunca hazırlanan rapora göre, Irak’ın batısında aralarında Ninova, Kerkük ve Enbar’ın da bulunduğu çeşitli illerde 202 toplu mezarının varlığı belgelendi.

Ortaya çıkarılan toplu mezarlarda kadın, çocuk, yaşlı ve engellinin yanısıra Irak ordusu ve polis mensuplarına ait binlerce cesedin bulunduğunu belirtilen raporda söz konusu ölümlerin savaş suçları ve soykırım oluşturabilecek sistematik ve yaygın bir şiddet kampanyası sırasında gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

El Cezire İngilizce, raporu duyurduğu haberinde, “BM daha önce Irak’ta örgüt tarafından 33 bine yakın sivil öldürüldüğü, 55 binden faza sivilin yaralandığını söylemişti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.