Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Irak’ta Şiddet Sürüyor: El Sadr’ın Yardımcısı Öldürüldü

Irak’ta şiddet sürüyor. Başkent Bağdat’ta gerçekleştirilen iki bombalı saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 11 kişi de yaralandı. Bu arada, oluşturduğu Sairun ittifakının Mayıs’taki seçimlerden birinci çıkan Şii lideri Mukteda El Sadr’ın bir yardımcısı da öldürüldü.

Bağdat’ın El Şula mahallesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen iki saldırı sonucunda bir sivil öldü, 11 sivil de yaralandı. Saldırıları duyuran Baghdad Post ise “terör saldırıları sivilleri hedef alırken Irak kentleri güvensizlik ve kaos ortamını yaşıyor” dedi.

Bu arada, Şii lideri Mukteda El Sadr’ın en üst düzeydeki yardımcılarından Şevki El Haddad’ın evinde kimliği bilinmeyen silahlı kişilerce öldürüldüğü bildirildi.

Şii milis örgütlerinden Saraya El Aşura'nın komutanı olduğu belirtilen El Haddad’ın öldürülmesi olayına dikkat çekilirken EL Sadr’ın oluşturduğu Sairun ittifakının 12 Mayıs’taki genel seçimlerden birinci çıktığı anımsatılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.