Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

İran: ABD’nin Yaptırımları Geri Tepecek

ABD Yönetiminin bugünden başlayarak İran’a yeniden uygulamaya koyduğu yaptırımlara karşı sert tepkileri sürdüren Tahran, “yeni yaptırımlar geri tepecek” sözleriyle Washington’a meydan okudu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, haftalık basın toplantısında, Washington tarafından İran’ın petrol ve gaz ihracatı ve bankacılık sektörüne getirilen yaptırımlara “küresel çapta karşı çıkılacağını ve ABD’nin hedeflerine ulaşamayacağını” belirtti.

Yaptırımların İranlılar için yeni bir şey olmadığını, ülkesinin son 40 yıldır geniş bir yelpazede yaptırımlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Kasımi, “ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra başlatılan yeni yaptırımların ABD yetkililerinin yaptırımlara olan bağımlığına işaret ediyor ve bu nedenle ki bırakmak onlar için gerçekten zor” ifadelerini de kullandı.

“YAPTIRIMLAR, İRAN’A YÖNELİK PROPAGANDA VE PSİKOLOJİ SAVAŞININ BİR PARÇASI”

Kasimi, bugün uygulamaya giren yaptırımları “sonuçsuz” kalacağını vurgularken yaptırımları ABD’nin İran’a yönelik “propaganda ve psikolojik savaşının bir parçası” olarak niteledi.

Mehr News'a göre, yaptırımların “geri tepeceğini” savunan Kasımi, “Avrupa’dan Rusya ve Çin’e kadar birçok ülkenin yaptırımlara karşı olduğunun” altını da çizdi.

Sözcü,  İran’ın nükleer anlaşmayı korumak isteyen Avrupa Birliği ve anlaşmaya taraf diğer ülkelerle,  yaptırımların üstesinden gelinmesine yönelik “Özel Amaçlı Araç” olarak adlandırılan mekanizma konusunda temas içinde olduklarını vurgularken bu tür finansal ve parasal mekanizmaların oluşturulmasının  “karmaşık” ve “zaman alıcı” olduğunu da ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.