Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

İran Büyükelçisi: Türkiye İyi Bir Komşu

Suriye konusunda Türkiye’den çok farklı politikalar izleyip Esad rejimine aktif destek veren İran’ın yeni Ankara Büyükelçisi İbrahim Tahiriyan Ferd, Türkiye’nin İran’ın iyi bir komşusu olduğunu belirtti ve “İran’ın üst düzey yetkilileri beni İran-Türkiye ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmam için görevlendirdi” dedi.

Yeni göreve başlamak üzere Ankara’ya gelen Muhammed İbrahim Tahiriyan Ferd’in Büyükelçilik’te çalışan İranlı diplomatlar, askeri ataşelik görevlileri ve İran’ın Ankara’da bulunan temsilciliklerinin yetkililerince karşılandığı bildiriliyor.

Mehr haber ajansına göre, Türkiye’nin İran dış politikasındaki konum ve önemine değinen Tahiriyan Ferd, “İran İslam Cumhuriyeti’nin üst düzey yetkilileri benim görevimin başlangıcında, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için özel çaba sarfetmemi istediler” dedi.

Türkiye’nin İran’ın iyi bir komşusu olduğunu belirten Tahiriyan Ferd, “Yeni dönemde İran İslam Cumhuriyeti’nin bütün siyasi, kültürel ve ekonomik alanlardaki ilke ve politikalarını uygulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok kapsamlı şekilde geliştirilmesini umuyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.