Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit fetö adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

İran Meclisi Başkanı Laricani, "Halkımız Beyaz Saray’daki Canileri Pişman Edecek”

ABD’nin İran’a yaptırımlarını yarın itibariyle yeniden uygulamaya koyacak olmasına İran’dan sert tepkiler sürüyor. Başkent Tahran başta olmak üzere İran'ın dört köşesinde ABD ve İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenlenirken İran Meclisi Başkanı Ali Laricani, "İran halkı Beyaz Saray’daki canileri pişman edecek” dedi.

Laricani bugün Mecliste yapılan açık oturumda yaptığı açıklamalarda ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararından sonra bu ülkeye karşı Obama döneminde kaldırılan yaptırımları yeniden uygulayacak olan ABD ve Başkan Donald Trump’a ağır eleştirileri yöneltti.

“TRUMP SADDAM GİBİ İRAN MİLLETİNE KARŞI MÜCADELE EDİYOR”

Mehr News’a göre,  İran milletinin "Küresel sulta düzenine karşı direncinin simgesi haline geldiğini" söyleyen Laricani, "Trump, şu anda Saddam gibi İran milletine karşı mücadele ediyor. İran halkına doğrudan baskı kullanıp milletimizi azarlamak istiyor” şeklinde konuştu. Trump için “O İran halkı özellikle de İranlı çocuklar ve kadınlara karşı mücadele etmeye başladı” diyen Laricani, “Trump tüm bu kötülüklere rağmen İranlıların ABD’nin düşmanca tavrılarına karşı yönelttiği sorulardan rahatsızlık duyuyor” ifadelerini de kullandı.

Anahtar Kelimeler:
IranTahran
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.