Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

İran’dan Kuzey Kore’ye Trump Uyarısı

İran, Singapur’da yarın yapılacak ABD-Kuzey Kore zirvesi öncesi Kuzey Kore'yi uyardı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekildiğini anımsatarak “Kuzey Kore dikkatli olmalı” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, haftalık olağan basın toplantısında ABD’nin 2015 tarihli İran nükleer anlaşmasından çekilmesine değinirken ABD’nin uluslararası antlaşmalara ilişkin sözlerine “sadık kalmadığını” söyledi. 

İran’ın Kore Yarımadası’nda barış, istikrar ve güvenlik yolunda atılan her adımı olumlu karşıladığını belirten Kasımi, “Kuzey Kore hükümetinin ABD yükümlülükleri ve taahhütlerini  defalarca yerine getirmediği için dikkatli olmalı” dedi.

"56 PLAN, 200 PROJE HAZIRLANDI"

Mehr News’a göre, İran Hükümeti Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht ise, Direniş Ekonomisi Genel Merkezi’nde düzenlenen oturumda, ABD'nin yaptırımlarını etkisiz hale getirip hafifletmek için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Oturumun ardından basın mansuplarına konuşan Nobaht, ekonomik direniş politikalarının uygulanması için 56 plan ve 200 projenin hazırlandığına dikkati çekti.

Nobaht, “Bu yaptırımları etkisiz hale getirip hafifletmek için gerekli önlemleri aldık. Bugün düzenlenen oturumda halkımızın ambargolardan etkilenmemesi için öncelikli projelerin hayata geçirilmesini masaya yatırdık” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.