IŞİD ve PKK’ya eş zamanlı baskınlar Alman Medyasının da dikkatini çekti

BERLİN(ANKA) –Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı başlattığı hava operasyonunu genişleterek Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini de hedef alması yurt dışında dikkat çekti.  

Deutsche Welle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonun ikinci gününde sınır ötesine geçmesinin dikkat çektiğini belirterek “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD'e karşı başlattığı hava operasyonundan Şam yönetimi dışında tüm Batılı ülkeleri haberdar eden Türkiye, ikinci operasyon bilgisini de uluslararası ülkelerle paylaştı” dedi.

Batılı ülkelerin yanısıra BM Güvenlik Konseyi'ne de mektup gönderen Ankara’nın "Terörle mücadele kesintisiz sürecektir" mesajı verdiğini anlatan DW, bu çerçevede “Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk operasyonun ardından terörle mücadelede yeni bir döneme girildiğini söylemesi dikkatleri Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine çevirmişti. Öyle ki; operasyonun ikinci ayağında ağırlıklı olarak Kandil hedef alındı” dedi.

İkinci operasyonla ilgili Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamanın ayrıntılarına işaret edilirken açıklamada, operasyonlarda hava kuvvetlerinin yanısıra kara kuvvetleri unsurlarının da devrede olduğunun bildirilmesinin dikkat çektiği belirtilerek şöyle devam ediliyor:

“Başbakanlık açıklamasında BM ve NATO ile birlikte hareket edildiği vurgulanırken, terör örgütüne karşı operasyonların hem yurtiçinde hem de yurtdışında süreceği bilgisi de paylaşıldı. Bu doğrultuda; yurtiçinde eş zamanlı olarak 22 ilde operasyon yapıldığı ve 320 kişinin gözaltına alındığı dile getirildi.”(ANKA)

(CN/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.