Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi

İsrail, F-35 Uçağını Savaşta Kullanan İlk Ülke Oldu

Türkiye’nin ABD’den almak istediği, Lockheed Martin yapımı F-35 tipi savaş uçaklarının ilk defa kullanıldığı bildiriliyor. İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Amikam Norkin, Ortadoğu’da F-35 uçaklarıyla iki defa hedefleri vurduklarını söyledi.

Amikam Norkin, Herzilya’da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “F-35 uçağını tüm Ortadoğu’da uçuruyoruz. Operasyonel kabiliyetlerimizin bir parçası haline geldi. Ortadoğu’da F-35 uçağını kullanarak farklı cephelerde iki defa vurduk” dedi.

Konuşmayı yansıtan Jerusalem Post ise, F-35 savaş uçağını “dünyanın en gelişmiş uçağı” olarak nitelediği haberinde, İsrail’in şimdiye kadar 9 adet F-35 uçağını teslim aldığını, 2024 yılına kadar 50 uçağını almasının öngörüldüğünü belirtti.

Bu arada, F-35’lerin İran gibi “düşman topraklarının iyice içinde farkedilmeden uçabileceğinin" de altı çizildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.