Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

İsrail, Mescid-i Aksa'da Tamirat Yapan Filistinlileri Gözaltına Aldı

İsrail polisinin Kudüs’teki Mescid-i Aksa içinde tamirat yapan 4 Filistinliyi göz altına aldığı bildiriliyor.

Filistinli medyaya göre,  İslami Vakıflar İdaresi’nin bir parçası olan Mescid-i Aksa Yenileme Komitesi kadrosundaki 4 Filistinli bugün İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

İslami Vakıflar İdaresince yapılan açıklamada 4 çalışanın işini yaparken gözaltına alınarak bir polis karakoluna götürüldüğü belirtildi.

Filistin medya da, İsrail’nin Filistinlilerin “İslam’ın en kutsal mekanlarından biri olan kutsal şehirde tamirat yapmalarına izin vermediğini, daha önce de İslami Vakıflar İdaresi personelini gözaltına aldığı veya camiden uzak durmaya zorladığını anımsattı.

İsrail’i  İslami bir kutsal mekanın iç işlerine müdahale etmekle suçlayan Filistinlilerin ise, İsrail’in niyetinin mekanı Yahudi bir tapınağa dönüştürmek olduğu yönündeki eleştirilerine de yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.