İsrail Polisi Netanyahu’yu 10. Kez Sorgulayacak

Hakkındaki çeşitli yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 12 Haziran’da 10. kez olarak polis tarafından sorgulanacağı bildiriliyor.

Bir İsraili televizyon kanalı, İsrail polisinin Netanyahu’yu 12 Haziran’da 10. kez olarak sorgulayacağını duyururken, bu gelişmenin soruşturmadaki “devlet tanığı” olan Netanyahu ailesinin eski sözcüsü Nir Hefetz’in “Bezeq Olayı” konusunda yeni bilgileri aktarmasından sonra geldiğine dikkat çekti.

Netanyahu’nun yeniden ifadesinin alınacağını okuyucularına duyuran Jerusalem Post gazetesi de “Dava 4000” olarak da bilinen söz konusu yolsuzluk soruşturmasının “Netanyahu ile Bezeq şirketinin çoğunluk hissedarı Shaul Elovitch arasındaki ilişkileri incelediğini belirtti.

Televizyon kanalı ayrıca  Hefetz’in Netanyahu’nun danışmanı olarak görev yaptığı dönemde kendisinin günde 6-7 defa Elovitch ile konuştuğunu, Netanyahu ve Elovitch’in “ her iki tarafın da karşılıklı olarak yarar sağladığı yasa dışı anlaşmanın farkında olduklarına ilişkin” kanıtları sunduğunu da öne sürdü.

İSRAİL BAŞBAKANLIĞI: İDDİALAR TAMAMEN YALAN

Ancak İsrail Başbakanlık Bürosundan yapıla açıklamada, Netayahu-Elovitch ilişkisine ilişkin iddiaları için “tamamen yalan” olduğu savunulurken, “Başbakan ve eşinin dostlarının kredi kartlarını kullandıkları iddiası da uydurma ve kötü niyetli. Böyle bir şey hiç olmadı” denildi.

JPost da, Netanyahu hakkındaki diğer iki soruşturmayı anımsattıktan sonra İsrail Başbakanının 3-4 defa daha sorguya çekilmesi beklendiğini de yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.