İsrail Yüksek Mahkemesi’nden Lieberman’a Darbe

İsrail’de Yüksek Mahkeme, Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın Hamas üyelerinin akrabası olan kanser hastası 5 kadının Kudüs’te tedavi görmesini engelleyen kararını uluslararası ve iç hukuka aykırı ilan ederek, devletin söz konusu hastalara tedavi sağlamasına hükmetti.

Jerusalem Post’a göre, Yüksek Mahkeke, İsrail devletine, Hamas üyelerinin akrabası olan beş kadının Doğu Kudüs’de iki hastanede, Gazze’de sağlanamayan tedavi görmesine izin vermesi talimatını verdi.

Haberde, kadınların Doğu Kudüs’te iki hastanede tedavi görmek için İsrail’e başvurduklarını ve Filistin Yönetimi’nin masraflarını ödeyeceğini bildirdiğine dikikat çekildikten sonra şöyle devam edildi:

“Ancak Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın ise,  (Gazze’deki İsrailli) tutuklular ve askerlerin cesetlerinin iadesine yönelik müzakereleri teşvik amacıyla Hamas üzerinde baskı yapma çabasıyla kadınların taleplerini reddetti.”

Yüksek Mahkeme ise, Lieberman’ın kararını “keyfi, mantıksız, orantısız ve toplu ceza” olduğu için uluslararası ve iç hukuka aykırı olduğununa hükmetti.

Mahkemenin ayrıca devletin kadınların herhangi bir güvenlik tehdidini oluşturmadığını kabul ettiğini belirttiğini anlatan JPost, mahkemenin kararına İsrail’de verilen olumlu ve olumsuz tepkilere de yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.