Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı erdoğan vakıfbank Koronavirüs merkez bankası abd esnaf TarımÜFE 10 Kasım amerika bahçeli tsk

İsrail’de Görevdeki Askerlerden Görüntü Alınması Yasaklanacak

İsrail’de görevli askerlerden görüntü alınmasını yasaklayan bir yasa tasarısının Çarşamba günü parlamentoda (Knesset) ele alınacağı bildiriliyor. Tasarının mevcut şeklinin yasallaşması durumunda ihlallerin 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılabileceği belirtiliyor.

İsrail askerlerinin görevde iken çekilen video ve ses kayıtlarının yayınlanmasını yasaklayan  tasarının Çarşamba günü Knesset’te ele alınacağı blidiriliyor. Ancak İsrail medyasına göre, tasarının oylamasınan önce yasalara uygun hale getirilmesi için gözden geçirilmesi gerekeceği kaydediliyor.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Nitekim Başsavcılık Bürosu’nun mevcut haliyle tasarıyı yasalara aykırı olarak nitelediği belirtilirken tasarıyla getirilmek istenen viedo ve ses kaydı yasağını ihlal edenler için 5 yıl kadar hapis cezası öngörüldüğü, ulusal güvenliğin zarar görmesi durumunda da hapis cezasının 10 yı kadar çıkabileceği vurgulanıyor.

Bu arada, tasarıyı sunan koalisyon hükümetinin ortaklarından Yisrael Beytenu Başkanı Robert İlatov, “Yabancı oluşumlar destekli solcu örgüt ve aktivistlerin görevlerini yerine getirirken İsrail askerlerini video kaydına alma alışkanlığına son verme zamanı geldi” dedi.

"GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREN ASKERLER İÇİN EN İYİ KOŞULLAR SAĞLANMALI"

İlatov, askerlerin, görüntüleri alınıp utandırılmaya çalışılacağı kaygısı olmadan görevlerini yerine getirmeleri için en iyi koşulların sağlanması gerektiğini de savundu.

Bu arada, İsrail medyası, söz konusu tasarının iktidardaki koalisyon hükümetinin desteğiyle Knesset’ten geçmesi beklendiğini de yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.