Öne Çıkanlar chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Vajinismus

İsrail’de Halk Netanyahu’nun İstifası İstiyor

İsrail’de polisin Başbakan Binyanim Netanyahu hakkında rüşvet  suçlamalarıyla dava açılmasını tavsiye etmesinin yankıları sürerken bunun ardından  gerçekleştirilen bir anket, halkın yarısının Netanyahu’nun istifasını istediğini gösterdi. Buna karşın Netanyahu’nun partisi Likut birinciliğini koruduğu da göründü.

Haaretz gazetesi, “Anket, İsraillilerin çoğu Netanyahu’nun istifasını istiyor ama partisi hala birinci” başlığı ile verdiği haberde, İsrail polisinin Netanyahu hakkında dava açılması tavsiyesinde bulunmasından bir gün sonra düzenlenen iki ayrı anketin buğularına dikkat çekiyor.

Kanal 10 televizyonunca gerçekleştirilen anket,  katılımcıların yüzde 53’ü, hakkındaki suçlamaları reddeden Netanyahu’nun açıklamalarından kuşku duyduğunu, inananların oranının ise üçte birisinin biraz üstünde kaldığını gösterdi.

Bu arada, ankete katılanların yarısı, Netanyahu’nun istifa etmesini veya geçici olarak görevinden uzaklaştırılmasını isterken yüzde 42’si görevini sürdürmesinden yana tavır aldı.

Diğer bir tv kanalı olan News Company tarafından düzenlenen ankete göre ise Netanyahu’ya inananların oranı yüzde 40’da kalırken, inanmadıklarını söyleyenlerin oranı ise yüzde 45 olarak belirlendi.

Ancak her iki anket, genel seçimin bugün yapılması durumunda Netanyahu’nun Likud partisinin birinci olacağını da ortaya koydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.