Öne Çıkanlar İyi Parti çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri

İsrail’den Erdoğan’a Kudüs Yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trump Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi durumunda Türkiye’nin İsrail ile diplomatik ilişkileri koparabileceğine yönelik açıklaması İsrail’de yankılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine bazı İsrailli bakanların hızlı biçimde yanıt vermesi dikkat çekti. 

Jerusalem Post Gazetesine göre, İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine çabucak yanıt verdi. Naftali Bennett, “Maalesef Erdoğan, İsrail’e saldırma fırsatını kaçırmıyor. İsrail  hedeflerini ilerletmeli, bu da birleşik bir Kudüs’ün İsrail Devleti’nin başkenti olarak tanınması dahil” savlarını dile getirdi.

Naftali Bennet, “Eleştirenler daima olacak ancak nihayet Erdoğan’ın sempatisinden çok birleşik bir Kudüs olması daha iyidir” şeklinde konuştu.

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise “egemen bir devlet ve Kudüs onun başkenti” nitelemesini yaptığı İsrail için “Türkiye’den talimat veya tehdit almaz” dedikten sonra “Sultan ve Osmanlı İmparatorluğu günleri bitti”  sözlerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.