Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

İsrail'den Filistin'e Medya Baskısı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail'e karşı dolduran yayınlar yapmakla suçladığı Filistin uydu kanallarını kapatmak için çalışacaklarını açıkladı.

 

Bakanlar kurulu toplantısında Netanyahu, "İsraillilerin öldürülmesine teşvik eden uydu kanallarına karşı çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de bu konu hakkında konuştuklarını ifade eden Netanyahu, "Hollande'dan El-Aksa kanalının yayınını durdurmalarını talep ettim, gerçekten durduruldu da ancak sonrasında yeniden yayın yapmaya başladı. Kanalın yayınının durdurulması için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin medyasını hedef alarak, terör propagandası yaptığı iddia edilen kurumların kapatılması yönünde karar almıştı. Kararın ardından İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yayın yapan İslami Cihad Hareketi'ne ait "Filistin el-Yevm" kanalının Batı Şeria'daki ofislerini terör propagandası yaptığı iddiasıyla kapatma kararı almış, kanalın El-Bire'deki ofisine baskın düzenleyerek, yayın araç ve gereçlerine el koymuştu.

 Fransız Eutelsat Şirketi dün Netanyahu'nun talebi üzerine El-Aksa kanalının yayınını durdurmuştu ancak kanal başka bir frekansla yayına devam ettiğini belirtmişri.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.