Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

İsrail’den Kral Salman’a: İsrail İle Tam Diplomatik İlişkileri Kurun

İsrail, Suudi Arabistan Kralı Salman’dan iki ülke arasında tam diplomatik ilişkileri kurmasını, Başbakan Binyamin Netanhayu’yu Riyad’a davet etmesini ve yeni Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ı Tel Aviv’e göndermesini istedi.

İsrail'in siyasi liderleri ve stratejislerinin katıldığı yıllık Herzliya Konferansı’nda konuşan İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Suudi Arabistan’dan ülkesiyle tam diplomatik ilişkileri kurmasını talep etti. Katz, “Suudi Kral’ı İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Suudi Arabistan’ı ziyaret etmeye davet etmeye çağırıyorum” dedi.
Middle East Eye sitesine göre, Yisrael Katz, Kral Salman’a “Başkan Trump orada iken ne kadar harika bir evsahipi olabildiğinizi gördük. Buraya da yeni veliahtınız Prens Muhammed bin Salman’ı da gönderebilirsiniz. Bir öncüdür. Ve hamle yapmak istiyor” diye seslendi.

LİEBERMAN: ILIMLI ARAP SÜNNİ ÜLKELERİYLE BARIŞ ANLAŞMASI YAPILMALI
Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman da konferansta İsrail ve Suudi Arabistan arasında “tam diplomatik ve ekonomik ilişkilerin kurulması" gereğinin altını çizdi.
Filistinliler ile bir barış anlaşmasının yapılabilmesinden önce “ılımlı Arap Sünni ülkeleriyle” bir barış anlaşmasına varılması gereğini savunan Lieberman, “Tünelin sonunda tek ışık tam bir bölgesel anlaşmasıdır. Tam diplomatik ve ekonomik ilişkiler. Masa altında değil, masa üstünde” sözlerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.