Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

İsrail'in Suriye'ye hava saldırısında bir asker öldü

ANKARA (ANKA) - Suriye, İsrail'in Golan Tepeleri'nde gerçekleştirdiği hava saldırısında bir Suriyeli askerin öldüğünü açıkladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, bir askeri kaynağın saldırıyla ilgili açıklamasını yayınladı.

Açıklamada, "Perşembe günü Kuneytra bölgesinde, bir askeri mevziyi vuran düşman uçakları bir askeri şehit etmiş, yedi askeri yaralamıştır" ifadesi yer aldı.

İsrail ordusu, "Suriye tarafından atılan roketlere karşılık olarak, Golan Tepeleri'ndeki Suriye ordusu mevzilerinin topçu atışıyla ve hava operasyonuyla vurduğunu" açıklamıştı.

Ordu, atılan roketlerden İslami Cihad örgütünü sorumlu tuttu.

Örgüt ise suçlamayı reddetti ve fırlatılan roketlerle ilişkisinin olmadığını savundu.

Merkezi Gazze'de bulunan İslami Cihad örgütü Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçleriyle birlikte hareket ediyor.

BBC Türkçe’ye göre, İsrail, 1967'de 6 gün savaşı sırasında Golan Tepeleri'ni ele geçirmiş ve ilhak etmişti.(ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.