Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

İsrailli Turistler Türkiye’ye Akıyor

Türkiye’yi ziyaret eden İsrailli turistlerin sayısında büyük bir artış görüldüğü belirtilirken İsrail basını bu gelişmeyi “yakınlaşma sürerken İsrailli turistler Türkiye’ye akıyor” sözleriyle yansıttı.

Times of İsrael, Türk medyasının Türkiye’yi ziyaret eden İsraillilerin sayısının geçen yılda 2013 yılına göre yüzde 80 arttığını belirttiğine dikkat çekerek bu yükselişin büyük ölçüde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 2010 yılındaki Mavi Marmara’ya düzenlenen ölümcül baskın nedeniyle özür dilemesinden bu yana bağlardaki iyileşmeye bağlandığını yazdı.

Mavi Marmara olayının “İsrail ile Türkiye arasında zaten yüksek olan gerilimleri daha da körükleyerek turizme büyük bir darbe indirdiği” belirtilen haberde İsrail Merkezi İstatistik Bürosu’na dayanılarak 2008 yılında 500 bine yaklaşan Türkiye’yi ziyaret eden İsraillilerin sayısının 2011 yılında 79 bin 140’a düştüğüne dikkat çekildi.

Times of İsrael, kriz öncesi “yakın ekonomik ve savunma müttefikleri" olarak nitelediği Türkiye ile İsrail arasında geçen yaz imzalanan anlaşma sayesinde yaşanan yakınlaşmaya vurgu yaptığı haberinde iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçi atamasını gerçekleştirerek de “yeni bir başlangıç yaptığını" vurguladı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.