Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Jpost: Türkiye –İsrail Yakınlaşmasının  Nedeni Gaz Ve Güvenlik Kaygıları

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde çok önemli bir kilometre taşı oluşturulan iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçi atamasından sonra İsrail’in yeni Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh’in görevine başlamak üzere Ankara’ya gelmesi yankı buldu. Jerusalem Post gazetesine göre, iki ülke arasındaki “yakınlaşmanın itici gücü, Akdeniz'deki gaz anlaşmaları ve güvenlik kaygıları.

Büyükelçi Naeh ’in bugün Ankara’ya ulaştığını duyurduğu haberinde iki ülke arasındaki ilişkilerin, Gazze ablukasını kırmayı amaçlayan Mavi Marmara gemisine saldırı sırasında “10 Filistin yanlısı Türk aktivistinin İsrail komandolarınca öldürüldüğü 2010 yılında bozulduğunu” anımsatıldığı Jerusalem Post gazetesindeki haberde, Naeh’in Ankara’ya gelişinin, “Bir zamanlar Akdeniz’de iki güçlü müttefiki” olan Türkiye ile İsrail arasındaki “diplomatik bağların normalleştirilmesine yönelik karşılıklı adımların çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çekildi.

​İsrail ve Türkiye’nin Haziran ayında ilişkilerin normalleştirileceğini söylediklerini kaydeden gazete, iki ülke arasındaki “yakınlaşmanın itici gücü” olarak ise “karlı Akdeniz gaz anlaşmaları olasılığı ve Ortadoğu’daki güvenlik risklerinden duyulan kaygılarını” gösterdi.
Bu arada, JPost İsrail’in Mavi Marmara kurbanları için tazminat ödemeyi kabul ettiğini belirttiği haberinde Türkiye’nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem ’in ise gelecek hafta yeni görevine başlaması beklentilerine dikkat çekti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.