Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

Juncker: 15 Temmuz'dan Sonra Avrupa'nın Eli Türkiye'ye Uzatılmış Haldedir

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bütün görüş ayrılıklarına rağmen AB kapısını Türkiye'ye açık tutmak istediklerini söyledi. Juncker, Avrupa'nın zor zamanlarda Türkiye'nin yanında yer aldığını savundu.

Pazar günlerinde Almanya’da yayımlanan Bild am Sonntag gazetesine bir makale yazan Juncker, bütün görüş ayrılıklarına rağmen AB kapısını Türkiye'ye açık tutmak istediklerini söyledi.

DWelle Türkçe’ye göre, Juncker makalesinde 15 Temmuz "darbe girişiminden bir yıl sonra Avrupa'nın eli (Türkiye'ye) uzatılı haldedir" ifadelerini kullandı.
Avrupa'nın zor zamanlarda Türkiye'nin yanında yer aldığını öne süren Juncker bunun karşılığında Avrupa'nın "Türkiye'den Avrupa'nın rengini tanımasını ve Avrupa değerlerini güçlü bir şekilde takip etmesini" beklediğinin altını çizdi.
Juncker, "Avrupa Birliği olarak komşularımızın demokratik, istikrarlı ve ekonomik olarak başarılı olmasının bize faydası olur" dediği makalesinde Türkiye'nin AB'den uzaklaşmak yerine daha yakın durmasını beklediklerini belirtti.
AB Komisyonu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "açık ve zaman zaman rahat bir görüş alışverişlerinin" olduğunu belirttiği makalesinde Türkiye için Avrupa perspektifinin şartlara bağlı olduğunun da altını çizdi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.