KDP: IŞİD Musul’daki Hükümet Binalarını Boşaltıyor

Irak Kürdistan Bölgesinde iktidardaki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) yetkilisi İsmet RajabMusul operasyonundan kaygı duyan IŞİD’in “Bürolardaki tüm ekipmanı dışarıya çıkarmakla meşgul” olduğunu ifade etti.

Rajab, Rudaw medya grubuna verdiği demeçte, “IŞİD, pahalı tüm makineleri Suriye’ye taşımak istiyor çünkü grubun Musul’da bir geleceğinin olmadığını biliyor” dedi.
Rudaw’da yer alan haberde, “IŞİD, Haziran 2014’te Musul’u ele geçirdikten sonra kentteki bankalarında bulunan milyonlarca dolara el koydu ve o zamandan beri kentteki tüm hükümet büroları grup tarafından yönetiliyor” ifadeleri yer aldı. Haberde, IŞİD’in son birkaç haftada hem Irak, hem de Suriye’de birçok cephede saldırının altına girdiğine dikkat çekilerek, IŞİD’in kontrolündeki birçok alanının Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Iraklı ve Kürt Peşmerge’nin eline geçtiğine işaret edildi.

Irak ordusunun üç hafta süren bir operasyonun sonunda Felluce kent merkezini geri aldığı, geçen hafta başında da ABD’li yetkililerin IŞİD’in Suriye ve Irak’taki savaşçılarını Libya’ya göndermeye başladığı bu çerçevede hatırlatılıyor.

Anahtar Kelimeler:
ışidMusulKDPIsmet Rajab
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.