Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çinin yüzde kaçı Kovid19 aşısı oldu Çin Büyükelçiliği Çin Komünist Partisi Çin Devlet Sağlık Komisyonu Müdür Yardımcısı Li Bin Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı

KDP: Petrolümüzü Suriye Üzerinden Aktarabiliriz

Irak Kürt Bölgesi’nde gerçekleşen bağımsızlık referandumuna sert tepki gösteren Ankara’nın “petrol vanasını kapatabiliriz” yönündeki açıklamaları üzerine Erbil’in alternatif aradığı belirtiliyor. Bölgede iktidarda olan KDP, petrolün Suriye üzerinden taşınabileceğini öne sürdü. 

K24, petrol taşınmasında şimdiye kadar Türkiye’nin oynadığı rolü Rusya’nın üstlenebileceğini savunduğu haberinde, KDP Temsilcisi  Xoşewi  Mela İbrahim’ın açıklamalarına yer verdi.

KDP’nin resmi internet sitesine konuşan İbrahim, “Şu an Rusya, Suriye’de büyük bir rol oynuyor, bu yüzden Kürdistan Suriye ve Rojava Kürdistanı üzerinden petrolünü dışarıya aktarabilir ki bu da iyi bir yoldur” dedi.  

Türkiye’nin referanduma karşı pozisyonunun “Erbil-Ankara ilişkilerinde güven sorunu yarattığını” belirten İbrahim, “Rusya Kürdistan’da Türkiye’nin yerini almak istiyor” iddiasında bulundu.

Haberde Rusya’nın en büyük petrol şirketi Gazprom’un, “Kürdistan’da petrol ve doğal gaz alanındaki yatırımların daha da geliştirileceği, bu çerçevede Kürdistan yönetimi ile 10 yeni proje konusunda görüşmelerin sürdürüldüğü” açıklamasına da dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.