Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Kerkük’ün Güneydoğusunda Toplu Mezar Bulundu

Irak’ta Kerkük kentinin güneydoğusunda bugün büyük bir toplu mezar bulunduğu bildiriliyor.

Iraqi News’a göre, Kerkük kentinin güneydoğusundaki bir kara yolunda güvenlik güçlerince bulunduğu belirtilen toplu mezarda, “IŞİD militanlarınca idam edilen onlarca insanın kalıntılarını yer aldığı” belirtildi.

Kaynaklara atfen mezarın “çok büyük olduğu” kaydedildiği haberde, Salı günü güvenlik yetklilerinin Kerkük’e yakınlarındaki petrol alanlarında bir toplu mezarının bulunduğunu söyledikleri anımsatıldı.

Haberde, “Iraklı güçleri, Ekim 2016’dan beri IŞİD’in elindeki bölgeleri geri alırken sık sık örgütten kaçtıkları veya güvenli güçleri ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle militanlarca idam edilen sivillerin ve güvenlik görevlilerinin cesetlerinin gömüldüğü toplu mezarlara rastladıkları” kaydedildi.

Iraqi News ayrıca Irak’ta “İŞİD’e karşı verilen savaşın en az 5 milyon sivilin evlerinden ayrılmasına ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu” vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.