Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Koalisyon, Suriye Sınırının Güvenliği İçin Binlerce SDG Üyesini Eğitecek

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye sınırı boyunca güvenliği korumak için YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) liderliğinin altında faaliyet göstererek 30 bin kişilik bir güç oluşturmakta olduğu belirtiliyor.

Washington merkezli Defense Post sitesi, uluslararası koalisyona dayanarak, “İslam Devleti karşıtı ABD liderliğindeki koalisyon, IŞİD karşıtı operasyonun odağı değişirken Suriye sınırında güvenliği korumak için bir gücü eğitiyor. 30 bin kişilik güç, kısmen tecrübeli savaşçılardan oluşacak ve Suriye Demokratik Güçleri liderliğinde altında faaliyet gösterecek” diyor.

Defense Post’a konuşan uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Thomas Veale, “Koalisyon, yeni Suriye Sınır Güvenliği Gücü’nü kurup eğitmek için Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte çalışıyor” dedi.

GÜCÜN TEMELİ 15 BİN KADAR SDG ÜYESİNDEN OLUŞACAK

Nihai gücünün 30 bin kadar kişiden oluşacağını belirten Veale, Sınır Güvenliği Gücü’nün temelinin, esasen "IŞİD karşıtı misyonu sonuna yaklaştığı için yeni bir göreve getirilecek olan 15 bin kadar SDG üyesinden oluşacağını” kaydetti.  

Albay Veale ayrıca, yeni sınır gücünün “Fırat Nehri vadisi boyunca ile Irak ve Türkiye sınırlarına” konuşlanacağını söyledi. Veale’ye göre, güçte yer alacak Kürtler daha çok Suriye’nin kuzeyinde, Arapların ise Fırat Nehri bölgesi ve Irak sınırında görev yapacak.   

Defense Post, Türkiye'nin YPG'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüğünü belirttiği haberinde, “YPG’nin Türk sınırında devriye çalışmaları yapması olasılığına kızan” Dışişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerce ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Plilip Kosnett’i çağırdığına" dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.