Körfez Medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezisini Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün başlayan iki günlük Körfez gezisi, bölge medyasında yankı buldu.

Arab News: Bölgesel Gerilimlere Çözümler Sunulması Bekleniyor

Cidde’de İngilizce yayımlanan Arab News gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kral Selman ile görüşeceğini duyurduğu haberinde “Pazar günü Cidde’de  Kral Selman ile Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak geniş yelpazedeki görüşmelerin gündemin başlıca maddesini Katar krizi dahil bölgesel konular oluşturacak” diye yazdı.

Haberde “görüşmelerin odağı, Körfez ülkeleri arasındaki ilişkiler olacak. Liderler aynı zamanda bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunması ve bölgesel gerilimlere çözümler sunmaları bekleniyor” denildi.

El Cezire: Gezi  Krizi Çözme Çabalarının Bir Parçası

Katar merkezli El Cezire İngilizce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez gezisini “bölgedeki krizi çözmek için yaptığı çabaların bir parçası” olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisinin ilk durağı olan Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Kral Selman ve oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman  ile görüşeceğini belirten El Cezire,  Erdoğan’ın Cidde’deki temaslarının ardından Körfez krizinin “arabuluculuk çabalarına öncülük yapan” Kuveyt’e geçeceğini anlattı.
Haberde Kuveyt’te Emir Şeyh Sabah El Ahmad El Sabah ile bir araya gelecek olan Erdoğan’ın gezisinin son durağı olan Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Tani ile görüşeceğine dikkat çekildi.

“Erdoğan,  Krizde Arabuluculuk Yapmak İçin Körfez Gezisine Başlıyor”

Katar’a abluka uygulayan dört ülkeden Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir parçası olan Dubai merkezli Al Arabiya kanalı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez gezisini, “Erdoğan, Katar krizinde arabuluculuk yapmak için Körfez gezisine başlıyor” başlıklı bir haberde irdeledi.
“Türk Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin Katar ile terör karşıtı dörtlü arasındaki krizi çözmeye yönelik diplomatik çabalar çerçevesinde gerçekleşiyor” yorumunu yapan Arab News,  Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır’dan oluşan “terör karşıtı dörtlünün,  teröre verdiği destek nedeniyle geçen ay Katar’a ekonomik boykot uygulama kararını verdiğini” söyledi.
Arab News “Ankara, Katar’da askeri üs kurmaktan vazgeçmeyi veya Doha’ya gönderdiği askerleri geri çekmeyi reddetti” sözlerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.