Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Kürtlerle Esad Anlaştı

Suriyeli Kürtler  Beşar Esad rejimiyle esir takası konusunda anlaşma sağladı. Varılan bu anlaşma 2011 yılından önce tutuklanarak cezaevinde hapis tutulan Kürtleri de içinde barındırıyor.

Suriye ordu güçleriyle Kürt milisleri arasında bölünmüş olan Kamışlı'da çatışmaların sona ermesinin ardından taraflar esir takası konusunda anlaştı. Fransız haber ajansına konuşan Suriyeli Kürt kaynakları "Gece yarısı Kamışlı'da tekrar sükunetin sağlanmasının ardından iki taraftaki esirlerin takas edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı" dedi.

Esad rejimine bağlı güçler de YPG temsilcileriyle hükümet yetkilileri arasında anlaşma sağlandığını doğruladı. AFP'ye açıklama yapan bir yetkili "Cuma günü yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını sürdürme, pazar gününden itibaren esirleri ve yaralıları takas etme konusunda anlaşıldı" dedi.

 

 

ESİR OLAN SURİYE ASKERLERİ

Kamışlı'da çarşamba günü bir kontrol noktasında başlayan çatışmalarda YPG kaynaklarına göre 17 sivil, 10 Kürt milis ve 31 rejim askeri hayatını kaybetti. YPG'nin açıklamalarına göre şimdiye kadar 102  Suriye askeri Kürt güçleri tarafından esir alındı.

Taraflar arasında varılan anlaşma, 2011 yılından önce tutuklanarak cezaevlerine konan Kürtlerin serbest bırakılmasını da kapsıyor. Kürt kaynaklara göre YPG anlaşma uyarınca çatışmalar sırasında ele geçirdiği bölgelerden çekilmeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.