Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Hakkari Muhbir bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

Lahey’den Türkeş’e Ret Hollanda Medyasında

Hollanda Hükümeti’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümü dolayısıyla bu ülkede gerçekleştirilecek etkinliklere Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in katılmasına karşı çıkması, “Türk Bakanının anma etkinliğine erişimine ret” olarak yorumlandı. 

NL Times, Hollanda Hükümeti’nin kararını duyurduğu haberinde, “Hollanda Hükümeti, Türk Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in gelecek hafta Hollanda’da olumlu karşılanmayacağına karar verdi. Türkeş, Salı günü Apeldoorn’daki Orpheus kongre merkezinde, Türkiye’deki başarısız darbe ile ilgili bir anma töreninde konuşmayı planlıyordu” diye yazdı.

Mart’taki Olayların Mantıklı Sonucu

Hollanda Hükümeti’nin açıklamasında, “ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu göz önüne tutularak Türkeş ya da Türk hükümetinin diğer üyelerinin etkinliklere katılımı arzu edilmiyor” denildiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

“Karar, Mart ayında Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik kapışmadan kaynaklanıyor. Hollanda Hükümeti’nin Türk yetkililerinin referandum için Hollanda’ya erişimi reddetmesi üzerine gerilim tırmandı. Durum, Rotterdam’daki şiddet olaylarına ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hollanda’yı nazizm, faşizm ve 1995 yılında Srebrenitsa’da kitlesel katliam ile suçlamasına sebep oldu.”
Haberde, “Hükümete göre, Türkeş’in ülkeye girişine izin verilmeme kararı, Mart’taki olayların mantıklı sonucu” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.