Öne Çıkanlar Koronavirüs chp Covid19 kılıçdaroğlu Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd rusya İsrail fetö

Lavrov, Antalya’dan Sonra Azerbaycan’da Karabağ Sorununu Görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Antalya’da Türk ve İran mevkidaşlarıyla Suriye konusunda yaptığı üçlü toplantının ardından geçtiği Azerbaycan’da görüşmelerde bulundu. 

Sergey LavrovAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Aliyev, görüşmede iki ülke arasındaki işbirliği potansiyelinin daha da güçleneceğinden emin olduğunu söyledi. Aliyev, ticaret hacmi ve karşılıklı yatırımların arttığını, ulaştırma ve enerji alanlarında aktif bir biçimde çalıştıklarını kaydetti.

Trend İngilizce’ye göre, Sergey Lavrov  Aliyev ile görüşmesi sırasında Rusya’nın AGİT Minsk Grubu Üçlüsü’nün bir üyesi olarak Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ ihtilafına çözüm aranması ve çözüme yönelik ilerleme sağlanması için her türlü destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.