Lavrov: Çatışmalardan sorumlu ülkeler, daha büyük sorumluluk almalı

MOSKOVA(ANKA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa'daki mülteci krizinin “mekanik bir yaklaşımla” çözülemeyeceğini  belirtirken “çatışmalardan sorumlu” ülkelerin insani yardımda da daha büyük bir sorumluluğu almasını istedi.

Sergey Lavrov,  BM nezdinde oluşturulan insani operasyonların finansmanından sorumlu uzman grubu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Komisyonu'nun Bütçe ve İnsani Kaynaklardan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva ile Moskova'da yaptığı görüşme sırasında, "Arkanıza yaslanıp, ne kadar paraya geresinim olduğunu izlemek ve hükümetin ilave kaynak ayırması için tavsiyelerde bulunmakla yetinmek gibi bir eğilim var. Ancak böyle mekanik bir yaklaşım işe yaramaz. Bu, sığınmacı sorununu benzer yöntemlerle çözmeye çalışan Avrupa Birliği örneğinden de anlaşılıyor" dedi.

Sputnik haber ajansına göre, insani yardıma gereksinim duyan kişilerin çoğunluğunun dünyadaki farklı çatışmaların “kurbanları” olduğunu da ifade eden Lavrov, "Bu sebeple bu çatışmalardan sorumlu olan ülkeler, çatışmalardan zarar görenlere gösterilecek insani yardımda da daha büyük bir sorumluluk almalı" şeklinde konuştu. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.