Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Lavrov: Çin'le Ticaret Hacmimizin Sınırı Yok

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Çin ticaret hacminin tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ve bir sınırı olmadığını kaydetti. Lavrov, Rusya'nın Çin'le ilişkilerinin geleceğine güvenle baktığını belirtti.


Lavrov, dün düzenlenen yıllık genel basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Çin-Rusya Mobil Medya Platformu"ndan bir gazeteci, Lavrov'a "Herkesin bildiği gibi, Çin ile Rusya arasındaki ikili ticaret hacmi 2018'de 100 milyar ABD Doları'nı aşarak rekor bir seviyeye ulaştı. Çin, Rusya'nın en büyük ticaret ortağı haline geldi. Çin-Rusya ekonomik ve ticari işbirliğinin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz? " diye sordu.

Lavrov, verdiği yanıtta, Rusya-Çin ticaret hacminin tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığına ve bir sınırı olmadığına işaret etti. Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in 2018 yılında yaptıkları birkaç ikili görüşmede bir dizi işbirliği planını incelemeye aldığını da hatırlattı.

İki ülkenin enerji, tarım, ulaşım, uzay ve havacılık gibi alanları kapsayan 100 milyar ABD Doları'nı aşan tutarda 70 işbirliği projesini imzaladığını dile getiren Lavrov, bunun yanı sıra Rusya'nın Glonass ve Çin'in BeiDou navigasyon sistemleri arasındaki koordinasyonu ilerleteceğinin altını çizdi.

Lavrov, Avrasya Ekonomik Birliği'nin Kuşak ve Yol inisiyatifiyle kenetlenmesini devamlı derinleştirerek Çin ile uluslararası konulardaki işbirliğini, BRICS ve Shanghai İşbirliği Örgütü gibi bölgesel ve uluslararası örgütler çerçevesindeki eş güdümü güçlendireceklerini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.