Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Lavrov: Türkiye İle Temaslar Görülmemiş Seviyede

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sırasında, “Rus-Türk askeri-teknik işbirliği son derece yoğun şekilde gelişiyor” dedi. Lavrov, Türkiye ile temaslar görülmemiş seviyeye ulaştığını da belirtti.

Rus medyası, Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesinin basına açık kısmında Rus Bakan Lavrov'un yaptığı açıklamalara geniş yer verdi. Sputnik’e göre, Lavrov,  Türkiye ve Rusya arasındaki asker-teknik işbirliğinin son derece yoğun bir şekilde geliştiğini söyledi. Lavrov, "Rusya ve Türkiye'nin gündeminde her zaman istişare edilecek konular var. Ticaret, ekonomi alanındaki ilişkiler, insani işbirliği, askeri-teknik işbirliği son derece yoğun ve aktif bir şekilde gelişiyor" dedi.

"İki Ülkenin Diğer Bakanları Arasında Görüşme Yapılacak"

Rusya ve Türkiye'nin diğer bakanları arasında da kısa süre içinde görüşmelerin yapılacağını duyuran Lavrov, "Diğer bakanlıklar ve kurumlar arasında kısa süre sonra temaslar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Elbette, liderler arasındaki görüşme takvimi de her zaman gündemimizde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

"İkili Temaslar Daha Önce Görülmemiş Bir Seviyeye Ulaştı"

Sergey Lavrov,  Rusya Devlet Duması Vyaçeslav Volodin'in hafta sonu yaptığı Ankara ziyaretini anımsatan ve bugün Çavuşoğlu'yla 2018'deki 6. görüşmelerini yaptıklarına dikkat çekerken iki ülke arasındaki temasların daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştığını vurguladı.

"Putin-Erdoğan-Ruhani Zirvesi Gündemde Olacak"

Bugünkü görüşmenin içeriği hakkında da konuşan Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında kısa süre sonra yapılacak Astana formatındaki üçlü zirvenin gündemde olacağını ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU: Putin ve Erdoğan Kısa Süre Sonra Görüşecek

Sputnik haberinde Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamasına da yer verdi. Haberde, “Diğer taraftan Çavuşoğlu da, Putin ve Erdoğan'ın kısa süre sonra İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak üçlü zirvede bir araya geleceğini kaydederek, dışişleri bakanları olarak bu etkinlikleri hazırlamanın kendi görevleri arasında yer aldığını belirtti” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Mevlüt çavuşoğluLavrov
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.