Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö zam AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici istanbul büyükşehir belediyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm

Lavrov YPG İçin ABD'den Destek İstedi

Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka'yı IŞİD'den geri almak için başlattığı operasyon sürerken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rakka operasyonunun daha hızlı sonuçlanması için hava saldırılarını ABD'yle koordine etmek istediklerini ifade etti. Lavrov, Suriye ordusu ve PYD’nin silahlı kanadı (YPG) için destek istedi.

Rakka operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rakka'nın geri alınması, aynı Irak'ın Musul kentinin geri alınması gibi uluslararası terör karşıtı koalisyonun hedeflerinden biri" dedi.

Lavrov, Rus ve ABD'nin hava güçlerinin eylemlerini koordine etmesi halinde bu kentlerin daha etkili ve çabuk bir biçimde geri alınacağına inandıklarının altını çizerek, "Böyle bir koordinasyonun gerçekleşmesi için şans var" şeklinde konuştu.

Rus medyasına göre Lavrov şunları söyledi:

-YPG’YE “YARDIM EDİLMELİ”-

"Rus hava güçleri ve ABD öncülüğündeki koalisyonun hava kuvvetlerinin senkronize ve koordine olmuş bir biçimde çalışıp sahada terörist gruplarla gerçekten mücadele edenlere yardım etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar da öncelikle Suriye ordusu ve PYD'nin silahlı kanadının (YPG) da aralarında olduğu farklı Kürt gruplar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.