Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TOBB Türkiye LPG Meclisi Başkanlığına kim seçildi Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti

Londra'da Terör Saldırısı

Londra Westminster Köprüsü ve parlamento binasına yönelik bir terör saldırısı gerçekleşti. Köprü üstündeki insanlara çarparak ilerleyen araçtan inen bir şahıs parlamento binası kapısında bir polisi bıçakladı.

Bugün Londra’da Westminster Köprüsü ve parlamento binasına yönelik terör saldırısı gerçekleşti. Bir cip Westminster Köprüsü üzerindeki insanlara çarparak çok sayıda kişiyi yaraladı. Köprü üstünde en az on kişinin yaralanmasına sebep olan araç köprünün hemen yanındaki parlamento binasının kapısına yakın bir noktada parlamento bahçesini çevreleyen korkuluklara çarparak durdu. Yayaları ezen saldırgan aracından inip parlamento kapısında görevli polislerden birine bıçakla saldırarak polis memurunu yaraladı. Parlamento kapısında görevli diğer polisler bıçaklı saldırganı vurdu.

Westminster Köprüsü ve parlamentoyu hedef alan terör saldırısının ardından bir kişinin hayatını kaybettiği duyurulurken, Londra polisi Londralılardan gördükleri şüpheli bir durumu hemen bildirmelerini istedi. Saldırının ardından çok sayıda polis olay yerini kordona aldı. Parlamento binasında aramalar sürüyor.


Olay sonrası yapılan açıklamada, saldırıda biri polis 5 kişinin hayattını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölenler arasında, saldırganın da bulunduğu öğrenildi.

Saldırganın kimliğine ilişkin tartışmalarsa sürüyor. Independent gazetesi saldırganın Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu öne sürerken, BBC ise terör sabıkası bulunan Abu İzzadeen'in hâlâ hapiste olduğu bilgisini geçti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.