Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs chp Covid19 terörist rusya Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Macron'un 'Türkiye'yi Rusya'dan Ayırdık' Sözlerine Bir Yanıt Da Kremlin'den

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye’ye düzenledikleri füze saldısırına bağlamında sartfettiği “Türkiye’yi Rusya’dan ayırdık” ifadelerine Ankara’dan sonra Moskova’dan da yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov,  Emmanuel Macron'un "Bu saldırıyla Türkleri Ruslardan ayırdık" ifadelerinin sorulması üzerine  "Moskova ve Ankara'nın görüşlerinin bir dizi konuda birbirinden farklılık gösterdiği kimse için sır değil. Fakat bu durum, görüş alışverişi yapmaya ya da görüşlerimizdeki bu farklılıkları tartışmaya devam etmemizi engellemiyor. En önemlisiyse, bu farklılıklar, büyük ekonomik projeler ve diğer çeşitli projelerde işbirliğimizi pek çok açıdan geliştirmemize yansımıyor" dedi.

Açıklamayı yansıtan Sputnik ise “Daha önce Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da benzer bir açıklama gelmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le ortak basın toplantısında Macron'un ifadelerini değerlendiren Çavuşoğlu, ‘Farklı düşüncelerimiz olabilir ama Rusya'yla ilişkilerimiz Macron'un sözleriyle bozulacak değil’ demişti” bilgisine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.