Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan

Madeleine  Albright Irak Kuzeyi Bağımsızlığına Karşı

ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Irak Kürt Bölgesi’nin bağımsızlığına karşı çıktı. Albright’in kaleme aldığı yeni raporda bağımsızlığın soruna neden olacağı vurgulanırken “komşu ülkelerin rahatsızlığı”ndan söz edildi.

Demokrat Partili Albright, eski Başkan George Bush’un yardımcısı Cumhuriyetçi  Stephen Hadley’le birlikte hazırladığı Ortadoğu konulu raporda ,Washington’un İslam dünyasına farklı yaklaşması istenirken, Kürt politikasına olduğu gibi devam edilmesini istedi.

Rudaw, Washington mahreçli haberinde Albright’un kaleme aldığı rapora ilişkin “Güney Kürdistan’da iç savaşın sona ermesinden sonra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki anlaşma sağlanmasında rol oynayan Albright, bu kez Kürtlerin bağımsızlığına karşı” sözlerini kullandı.
 
Habere göre, “ABD Ortadoğu’dan vazgeçemez” ifadesine yer verilen raporda, “Irak Kürdistanı’nın bağımsızlığı, bu durumda çözümden çok soruna neden olur. Irak Kürdistanı’nın sınırlarında anlaşmazlık var. Özellikle Kerkük çevresinde” denildi. Habere göre, raporda “Öne sürülen teze gerekçe olarak, ‘komşu ülkelerin rahatsızlığı’ da gösterildi."
Bu arada, rapora ilişkin konuşan Stephen Hadley de,  “Raporda yer verdiğimiz görüşler, başkan seçilen Trump’ın Ortadoğu hakkındaki görüşleriyle çelişmiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.