Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Mart ayında Çin’de Otomobil Satışları, Yüzde 74.9 Arttı

Çin’de Covid-19  salgınından sonra başlayan otomobil satışlarındaki yükseliş, üst üste 12’nci ayda da sıçrama yaparak sürdü. Satışlar, geçtiğimiz mart ayında 2.53 milyon birim araç olarak gerçekleşti. Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nin açıkladığı verilere göre bu sayı, bir  yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 74,9 oranında bir artışa denk düşüyor. 



Yeni enerjiyle-yani temiz enerjiyle- çalışan araç kategorisi aküyle işleyen ve şarj edilebilen elektrikli otomobilleri, hem benzin hem de elektrikle çalışan ve şarj edilebilen hibrid otomobilleri, hidrojenle çalışan pilli otomobilleri kapsıyor. Bu üç türden araçlar, mart ayında yine bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 239 artarak 226 bin birime ulaştı.  

Yeni/temiz enerjili otomobil üreticilerinden yerli olan Nio ve Xpeng ve Tesla gibi yabancı gruplar Çin’deki üretim kapasitelerini güçlendiriyorlar; çünkü Çin hava kirliliğini azaltmak amacıyla çevre dostu araçların üretimini teşvik ediyor. 

Bu çerçevede, Çin otomobil endüstrisi örgütlerinden biri olan China Passenger Car Association da, 9 Nisan Cuma günü Tesla’nın, mart ayı içinde, Çin’de imal edilmiş 35 bin 478 adet araç sattığını açıkladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.