Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Mehmet Hakan Atilla İçin Hakim Berman’a 102 Duygusal Mektup

ABD’de yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ailesi, yakınları ve arkadaşlarının mahkemeye 102 duygusal mektup yazdığı ortaya çıktı.   

Amerika’nın Sesi’ne (VOA) göre, eski adıyla Rıza Sarraf Davası olan davada 3 Ocak’ta açıklanan jüri kararında kendisine isnat edilen altı ayrı suçlamadan beşinden suçlu bulunan Atilla’nın ailesi, yakınları ve arkadaşlarının mahkemeye yazdığı mektuplar yayınlandı.

Hakim Berman’a hitaben yazılan 102 ayrı mektup, Atilla ile ilgili oldukça duygusal ifadeler içerdiğine, mektuplarda Atilla’nın suçsuz olduğu belirtilerek mahkeme hakiminden vereceği kararda merhametli olmasının istendiğine dikkat çekilyior. 

Mektupların, Rıza Sarraf dosyasında gizlilik kararı bulunan 498 numaralı dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasıyla ortaya çıktığı belirtiliyor.

Haberde, “Hakim Berman’a hitaben yazılan mektuplarda, annesi Ayşe Atilla, babası Mehmet Işık Atilla, eşi, Burçin Atilla, oğlu Burkan Atilla, yakın akraba ve arkadaşları, Mehmet Hakan Atilla’yı duygu yüklü cümlelerle anlatmaya çalıştı” deniliyor. 

El yazısıyla ve birçoğu Türkçe olarak yazılan mektupların İngilizce çevirilerinin de dosyaya eklendiğini anlatan VOA, mektupları yazan kişilerin özel bilgilerinin bulunduğu kısımların ise kapatıldığına dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.