Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

Merkel, AB Zirvesinde Türkiye İle Eylem Planı  İçin Savaşacak

Avrupa Birliği liderlerinin yarın başlayacak iki günlük zirve toplantısında mülteci krizi çok ağırlıklı bir gündem maddesi olacak. Ülkesinde büyük bir baskı altında bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ile üzerinde uzlaşıya varılan Eylem Planı’nın uygulanması için zirvede yoğun bir çaba göstermesi bekleniyor.  

Brüksel’de 18-19 Şubat günlerinde düzenlenecek olan AB Zirvesi, İngiltere’nin planladığı AB referandumunun birlikten çıkma kararıyla sonuçlanmasının engellenmesi için Londra’ya bazı tavizlerin verilmesini içeren çalışmaların yanısıra mülteci krizine odaklacak.

AB liderleri, mülteci krizi hakkında daha önce alınan kararların uygulanması konusunu değerlendirilecek ve Mart ayındaki zirvede yeni kararların alınmasına yönelik zemin hazırlayacak. 

Bu çerçevede “insani yardım, dış sınırların kontrolü ile AB-Türkiye Eylem Planı” gibi konular üzerinde durulacağı zirvede özellikle Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye ile varılan ve Türkiye’ye 3 milyar euro verilmesiniöngören Eylem Planı’nın uygulanması konusunda büyük bir mücadele vermesi beklentisi bulunuyor.

Nitekim Merkel, Salı günü Berlin’de yaptığı bir açıklamada mülteci sorununun çözümü için doğru yolun AB-TürkiyeEylem Planı olduğunu belirterek zirvede plan için  için tüm gücüyle mücadele edeceğini söylemişti.

Zirvede Türkiye’ye yönelik bazı eleştirilerin de dile getirilmesi bekleniyor. Bu yıl Yunanistan’a ulaşan mülteci sayısının “hala çok yüksek olduğu”na dikkat çekilerek, Türkiye’nin “mülteci akınını durdurmak için yeterli çabayı göstermediği” eleştirilerinin yöneltilmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.