Öne Çıkanlar kosgeb çin Kulp çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi

Merkel Göç Krizini Görüşmek Üzere AB Liderleriyle Özel Bir Zirve Planlıyor

Almanya’da göç politikası konusunda koalisyonun iki Hrıstiyan demokrat ortağı arasındaki ciddi sıkıntılar sürerken Başbakan Angela Merkel’in göç krizini görüşmek üzere bazı AB liderleri ile özel bir zirve planladığı, toplantının gelecek hafta sonunda yapılabileceği bildiriliyor.

Bild gazetesine göre, Angela Merkel, göç sorununu görüşmek üzere bazı AB liderleriyle bir toplantı yapmak istiyor. Görüşmelerin Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri Merkel’in göç politikası konusunda koalisyonun küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) ile görüş anlaşmazlıklarını yaşadığı bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çekiliyor.

CSU lideri olan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya'nın daha sıkı göç ve iltica kurallarını almasını isterken Merkel bu konuda AB çapındaki bir politika benimsenmesini tercih ediyor.

SEEHOFER: MERKEL’İ DEVİRMEK İSTEMİYORUZ

Koailsyonun iki Hristiyan demokrat ortağı arasında patlak veren krizin Merkel’in başbakanlığını kaybetmesine yol açabileceği yorumlar devam ederken Seehofer, göç konusunda başbakanı devirmek istemediklerini söyledi.

Seehofer “CSU’da hiç kimse şansöliyeyi devirmek, CDU/CSU ortaklığını dağıtmak veya CDU/CSU'nun Sosyal Demokratlarla ortaklığına son vermek istemiyor. İstediğimiz göçmenlerin sınırlarımızdan geri gönderilmesi konusuna sürüdürülebilir bir çözüm bulmaktır” şeklinde konuştu.

TOPLANTI GELECEK HAFTA SONU GERÇEKLEŞEBİLİR

Bu arada, Merkel'in planladığı özel toplantının gelecek hafta sonunda ve 28-29 Haziran’da Brüksel’de düzenlenecek AB Zirvesi öncesi gerçekleşebileceği ifade ediliyor.

Bild, çeşitli AB ülkelerinden hükümet kaynaklarına dayanarak, “Alman şansöliyesi, mevcut krize yönelik olarak Yunanistan, İtalya ve Avusturya dahil AB üyesi devletleriyle birlikte çözümler bulmak istiyor” diye yazıyor.

İspanya ve Balkan ülkelerinin toplantıya katılıp katılmayacağının bilinmediğini belirten gazeteye konuşan bir İtalyan hükümet kaynağı ise “Şimdiye kadar kararlaştırılmış bir şey yok. Planlama aşamasındayız. Özel zirvenin ne zaman yapılabileceği de belli değil” dedi.

Bu arada Bild'ikn haberini yansıtan DW İngilizce ise, “Göç durumu son haftalarda kötüleşti özellikle İtalya’nın yeni hükümeti, yüzlerce göçmeni taşıyan bir gemiye limanlarında demirlemesini reddetmesinden sonra. İtalya, göçmenler için (AB’ye) başlıca bir giriş limanı oldu, özellikle Afrika’dan gelenler” bilgilerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.