Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Merkel Referandumu Bekliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel,  Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerine ilişkin olarak 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumunun sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Sputniknews’a göre, Alman Passauer Neue Presse gazetesine konuşan Merkel, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin durdurulup durdurulmamasına ilişkin bir soruya “Türkiye'deki referandum oylamasını ve diğer etkenleri beklemeliyiz" karşılığını verdi.
Angela Merkel, Avrupa Konseyi'nin bir organı olan Venedik Komisyonu'nun Türkiye'de öngörülen anayasa değişiklikleri konusundaki olumsuz değerlendirmeler içeren raporunu “çok ciddiye aldığını” da ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.